Осуществляется плановая ротация украинского миротворческого контингента в Ливане

15.07.2005, 12:00

В рамках плановой ротации украинского миротворческого контингента в Южном Ливане на Ближний Восток отбыли 117 украинских военнослужащих. (укр.)

14 липня з львівського аеропорту "Скнилів" до Лівану відбув літак із 117 військовослужбовцями нової ротації 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, який виконує миротворчу місію у складі Тимчасових сил ООН у Південному Лівані. Ці військовослужбовці замінять своїх колег в українському миротворчому контингенті, які проходили службу на Близькому Сході протягом року. Зокрема, 150 з них сьогодні ж повернуться в Україну.

Ще один рейс літака з України в Ліван та у зворотному напрямку, в рамках планової ротації "Укрінжбату", заплановано здійснити 20 липня.

Нинішній рік перебування українського миротворчого контингенту в Південному Лівані є ювілейним - п'ятим. Основними завданнями, які виконують 197 військовослужбовців "Укрінжбату" на ліванський землі, є інженерна розвідка місцевості з метою виявлення вибухонебезпечних предметів, розмінування мінних полів та автомобільних шляхів, знищення вибухонебезпечних предметів, облаштування доріг та колонних шляхів, фортифікаційних систем та будівництво нових опорних пунктів підрозділів Місії.

Починаючи з липня 2000 року, військовослужбовцями "Укрінжбату" перевірено більше 500 тис. м2 місцевості, виявлено і знешкоджено близько 6 тис. вибухонебезпечних предметів. Зокрема, більше 3 тис. протипіхотних мін, 76 протитанкових мін, 2 авіабомби, 327 артилерійських снарядів та мінометних мін. Військові лікарі українського миротворчого підрозділу надали медичну гуманітарну допомогу більше ніж 9 тис. місцевим жителям, переважна більшість з яких є бідними та малозабезпеченими людьми.

Також важливим напрямом діяльності українських військовослужбовців у Лівані є виконання гуманітарних інженерних завдань. Використовуючи наявну в батальйоні спеціальну техніку, миротворці будують для місцевих жителів різноманітні об'єкти соціальної інфраструктури, ремонтують водоймища, обладнують водні резервуари.

Завдяки високому професіоналізму та традиційній українській толерантності, представники вітчизняних Збройних Сил набули в Лівані високий авторитет серед керівництва Тимчасових Сил ООН та ліванського населення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також