Завершаются очередные учения "Blackseafor"

27.08.2005, 12:44

В турецком порту Эрегли завершается первая фаза пятой активации совместной черноморской группы военно-морского сотрудничества "Blackseafor". (укр.)

25 серпня кораблі спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва "Blackseafor" зайшли до турецького порту Ереглі. Цим заходом завершується перша фаза п'ятої активації "Blackseafor", яка стартувала на початку серпня у румунському порту Констанца.

Під час стоянки у порту Ереглі командування з'єднання та командири кораблів "Blackseafor" здійснять протокольні візити до командира військово-морської бази ВМС Туреччини та міської адміністрації.

В ході координаційних зустрічей заплановано провести детальний аналіз та підбити підсумки першого етапу п'ятої активації "Blackseafor".

27 серпня, після виходу кораблів з'єднання з порту Ереглі, відбудеться урочисте розходження учасників активації, після чого корабель управління "Славутич" Військово-Морських Сил Збройних Сил України візьме курс на Севастополь.

Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі Угоди про створення Спільної чорноморської військово-морської групи, основними завданнями "Blackseafor" є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища, візити доброї волі та інші завдання за згоди держав-учасниць (Болгарія, Грузія, Росія, Туреччина та Україна).

Командувач "Blackseafor" призначається на один рік. Посада переходить за принципом ротації від однієї країни до іншої в алфавітному порядку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также