Визит немецкой военной делегации в Украину

31.08.2005, 11:28

В Киеве состоятся украинско-немецкие консультации по вопросам реализации международных договоров в области контроля над вооружением. (укр.)

В Україну з візитом прибула військова делегація Федеративної Республіки Німеччина на чолі з начальником Центру з верифікаційних завдань Бундесверу бригадним генералом Йенсом Циммерманном.

Основна мета візиту представників верифікаційної структури збройних сил Німеччини полягає у проведенні другого етапу українсько-німецьких консультацій з питань реалізації міжнародних договорів у галузі контролю над озброєннями.

Очікується, що сьогодні, 30 серпня, під час двосторонньої робочої зустрічі відбудеться підписання Угоди про співробітництво на 2006 рік щодо реалізації Договору про звичайні збройні сили в Європі, Віденського Документу 1999 року та Договору з Відкритого неба.

З української сторони Угоду підпише начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗС України генерал-майор Ігор Федотов.

Крім того, під час робочої зустрічі обговорюватиметься порядок надання Німеччиною технічної допомоги українській стороні, а також проведення у жовтні цього року представниками Центру з верифікаційних завдань Бундесверу тренувального спостережного польоту над територією нашої держави з використанням українського літака спостереження Ан-30Б ескадрильї "Блакитна стежа" на правах оренди.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також