Украинские десантники принимают участие в учениях "Кооператив Ки - 2005"

30.08.2005, 11:29

Военно-транспортный самолет Ил-76МД и воины-десантники 25-й отдельной Днепропетровской воздушно-десантной бригады принимают участие в командно-штабных авиационных учений "Кооператив Ки - 2005", которые начались в Болгарии. (укр.)

У Болгарії розпочалося командно-штабне авіаційне навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Коопертив Кі - 2005", тематика якого передбачає застосування авіації до проведення миротворчої операції.

У великомасштабних авіаційних маневрах, які проходять на аеродромах військово-повітряних сил Болгарії "Граф Ігнатієво" та "Крумово", а також на території навчального центру "Корен", беруть участь військові підрозділи з понад 20 країн-членів і партнерів НАТО, Росії (у якості спостерігача) та Йорданії. Зокрема, до різних фаз навчання залучається 35 бойових літаків-винищувачів, 8 літаків військово-транспортної авіації, 23 бойових і транспортних гелікоптери та майже 1500 військовослужбовців.

Збройні Сили України на "Коопертив Кі - 2005" представлено військово-транспортним літаком Іл-76МД, офіцерами об'єднаного штабу керівництва навчання, а також парашутно-десантним взводом 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Південного оперативного командування, який входить до наземного компоненту - українсько-болгарсько-молдовської роти.

Основна мета навчання - досягнення взаємосумісності між підрозділами країн-членів і партнерів НАТО при відпрацюванні спільних завдань в ході проведення операції з підтримання миру.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також