СВАРЕН ПЕРВЫЙ СТЫК ПЕРЕМЫЧКИ МЕЖДУ ГАЗОПРОВОДОМ СИМФЕРОПОЛЬ-СЕВАСТОПОЛЬ И ГАЗОПРОВОДОМ-ОТВОДОМ СЕВАСТОПОЛЬ-ПЕРЕДОВОЕ

20.09.2005, 18:19

Сегодня, 20 сентября, сварен первый стык перемычки между газопроводом Симферополь-Севастополь и газопроводом-отводом Севастополь-Передовое, которая обеспечит качественное и надежное газообеспечение Севастополя. (укр.)

В урочистій церемонії початку будівництва взяли участь перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Лопушанський, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Богдан Малярчук, перший заступник голови Ради міністрів АР Крим Валерій Ясюк, директор по комерції ДАТ "Чорноморнафтогаз" Шалва Сахелашвілі та інші представники нафтогазових компаній і керівництва республіки.

Проблема з нерівномірним газопостачанням Севастополя в осінньо-зимовий період через тупикові газопроводи, які забезпечують місто блакитним паливом, існує не перший рік. І щороку севастопольці страждають від перебоїв з поставками газу в найхолодніші дні. Тому влітку цього року НАК "Нафтогаз України" і Рада міністрів АР Крим уклали угоду про співпрацю у сфері соціально-економічного розвитку півострова. Зокрема, в домовленостях йшлося і про виконання Компанією робіт з покращення газопостачання міста Севастополь.

Як відзначили учасники урочистої церемонії, нинішня подія стала підтвердженням серйозності намірів сторін виконувати всі взяті на себе зобов'язання. Більш того, планується, що роботи з будівництва перемички замість запланованих 12 місяців займуть усього 3 місяці, і вже до середини грудня севастопольці зможуть відчути результати спувпрації нафтогазовидобувних компаній і керівництва півострова.

Врізку двох кранових вузлів в газопровід Севастополь-Сімферополь і газопровід-відведення Севастополь-Передове фахівці ДАТ "Чорноморнафтогаз" виконали ще влітку, завершивши тим самим підготовчі роботи до початку будівництва. Сьогодні будівельні підрядники, компанії "Укргазбуд" і "Західбуд", ведуть безпосереднє будівництво перемички. З коштів НАК "Нафтогаз України" освоєно більше 7 млн. грн. Загальна вартість робіт становитиме 43 млн. грн., протяжність траси - 18 км.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також