ДК "Газ Украины" провела совещание в Киеве с руководством газовых предприятий

07.09.2005, 12:46

ДК "Газ Украины" провела совещание в Киеве по вопросам реализации Закона Украины "О мерах, направленных на обеспечение стабильного функционирования предприятий топливно-энергетического комплекса". (укр.)

ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" провела чергову нараду з головними бухгалтерами та керівниками юридичних служб регіональних підприємств з газопостачання та газифікації з питань виконання Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу".

Було розглянуто опрацьовані на попередніх нарадах-семінарах у Тернополі, Києві, Дніпропетровську та Одесі бухгалтерськими, юридичними, іншими службами газових господарств, а також їх керівниками проекти нормативно-правових документів щодо реалізації вказаного Закону з питань забезпечення стабілізації функціонування підприємств ПЕК. Це, зокрема, проекти постанов Кабінету Міністрів України щодо порядку ведення та користування даними Реєстру підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості, щодо проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу та інших учасників розрахунків, щодо складу Міжвідомчої комісії з погашення заборгованості підприємств ПЕК.

Учасники наради обговорили перелік підтверджувальних документів, необхідних для подачі до відповідного Реєстру. Це такі документи, як копії свідоцтва про державну реєстрацію підприємства з газопостачання та газифікації, установчих документів, наявних ліцензій НКРЄ, балансу підприємства на 01.07.2005, звіту про фінансовий результат його діяльності тощо.

З метою найефективнішого виконання нового Закону на нинішній нараді-семінарі у Києві було розглянуто проект урядової постанови щодо порядку підтвердження підприємства з газопостачання та газифікації заборгованості.

Керівники профільних департаментів і служб НАК "Нафтогаз України", ДК Газ України", ТОВ "Енергетична консалтингова група" ознайомили учасників наради з особливостями механізму порядку підтвердження заборгованості відповідно до запропонованого проекту постанови Кабінету Міністрів України.

На нараді - семінарі ДК "Газ України у Києві аналізувалися також актуальні питання щодо виконання Постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги".

Як наголошувалось на нараді-семінарі у Києві, реалізація Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" та відповідних урядових постанов на його виконання, проекти яких нині опрацьовуються фахівцями, Постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги" надає можливість підприємствам з газопостачання та газифікації, іншим підприємствам ПЕК максимально поліпшити фінансовий стан, ефективність роботи задля підвищення якості надання послуг населенню.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також