Украина и ЕС парафировали Соглашение об упрощении оформлении виз и о реадмиссии лиц

27.10.2006, 16:27

Сегодня, 27 октября, в г. Хельсинки состоялось парафирование Соглашения между Украиной и ЕС об упрощении оформлении виз и о реадмиссии лиц. (укр.)

З української сторони Угоди парафував міністр закордонних справ Борис Тарасюк, з боку Єврокомісії комісар з питань зовнішніх зносин Беніта Ферреро-Вальднер. Парафування обох Угод означає завершення переговорного процесу щодо їхнього укладання. Наступним кроком з реалізації досягнутих домовленостей стане підписання та ратифікація Угод парламентами України та держав-членів ЄС. Загальний баланс вказаних угод для України є більш вигідним, у порівнянні з аналогічними Угодами ЄС з іншими країнами.

Українська сторона вбачає одним з основних результатів цих угод є забезпечення прозорості процесу отримання Шенгенських віз громадянами України. Проектом Угоди про реадмісію осіб передбачено дворічне відтермінування дії положень, що стосуються прийому-передачі громадян третіх держав та осіб без громадянства.

Принципово важливим є те, що Єврокомісія, за наполяганням української сторони, погодилася додати до тексту проекту Угоди про реадмісію декларацію щодо надання Україні технічної та фінансової допомоги для її реалізації та визначення цього напрямку одним з пріоритетних у співробітництві з Україною, а до проекту Угоди про спрощення візового режиму декларацію Польщі, Словаччини та Угорщини приступити до переговорів з Україною з укладення Угод про малий прикордонний рух (тобто безвізові поїздки мешканців прикордонних регіонів у визначених межах).
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также