ОАО "Укртранснафта" сформирует стабилизационный фонд в феврале-марте

26.01.2007, 15:54

ОАО "Укртранснафта" начала практическую стадию формирования стабилизационного фонда нефтепродуктов, который будет реализован на протяжении февраля-марта 2007 года. (укр.)

Товариство вже проводить переговори із закупівлі нафти і нафтопродуктів, які буде завершено протягом найближчих двох тижнів.

Очікується, що до кінця лютого в стабілізаційному фонді буде сконцентровано більше 100 тис. тон нафтопродуктів (А-76 та ДП).

В подальшому обсяги пального планується збільшити до 200-250 тис. тон із щомісячним поповненням, що дозволить своєчасно реагувати на цінові сплески та спекулятивне збільшення ціни в періоди підвищеного попиту на нафтопродукти винятково ринковими механізмами.

ВАТ "Укртранснафта" розглядає як варіант закупівлі нафтопродуктів, так і питання переробки нафти на Кременчуцькому або Лисичанському НПЗ.

Для формування стабілізаційного фонду будуть залучені кошти ВАТ "Укртранснафта" та кредитні ресурси.

ВАТ "Укртранснафта" закінчила обґрунтування економічної доцільності приєднання ДП "Укртранснафтопродукт" до ВАТ "Укртранснафта", документи будуть передані в Кабінет Міністрів України наступного тижня.

Національна комісія регулювання електроенергетики 25 січня дозволила ВАТ "Укртранснафта" забезпечити закупівлю нафти та реалізацію світлих нафтопродуктів в рамках створення та функціонування стабілізаційного запасу нафтопродуктів.

Раніше, Спостережна рада компанії 20 січня на виконання окремого доручення Міністерства палива та енергетики дозволила правлінню ВАТ здійснювати заходи з формування стабілізаційного запасу нафтопродуктів.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укртранснафта".

Читайте також

Читайте также