Председателем Рабочей группы по газу ЕЭК ООН переизбран представитель Украины

31.01.2007, 16:35

22-25 января в Женеве состоялась Семнадцатая, ежегодная сессия Рабочей группы по назу Европейской Экономической Комиссии (ЕЭК) ООН. (укр.)

Головою Робочої групи по газу ЄЕК ООН переобрано представника України - директора з питань зовнішньоекономічної діяльності ДК "Укртрансгаз" Ігоря Пономаренка.

В роботі сесії взяли участь близько 90 представників газових компаній з 25 країн Європи, Африки, Азії, Америки, представники Європейської Комісії, Міжнародного Газового Союзу, Європейської асоціації використання газу на автотранспорті, Секретаріату Європейської Енергетичної Хартії тощо.

В рамках сесії було проведено традиційний Круглий стіл на тему "Забезпечення надійних поставок природного газу в контексті стійкого розвитку в регіоні ЄЕК ООН". В його роботі взяли участь провідні фахівці з Норвегії, Російської Федерації, Італії, Польщі, а також з Європейської Енергетичної Хартії та асоціації КЕРА (США). Учасники круглого столу прослухали виступ директора з питань транспортування газу ДК "Укртрансгаз" Мирослава Химка, який підтвердив надійність України як транзитера газу, а також наголосив на необхідності гармонізації відносин експортерів, транзитерів та імпортерів газу.

Фахівці України також взяли участь в роботі 12-го щорічного засідання Виконавчого комітету Газового Центру ЄЕК ООН та 8-ої Спеціальної групи експертів з постачання і використанню газу.

Участь фахівців України в роботі Робочої групи по газу (раніше Газового комітету) триває вже понад 30 років, а в роботі Газового Центру - з часу його створення в 1994 році. Співпраця з фахівцями газової галузі країн Європи, Америки, Азії та Африки в рамках роботи вищезгаданих структур надає українським фахівцям можливість обмінюватись досвідом в газовій галузі, знайомитись з новими тенденціями розвитку газової промисловості в ринкових умовах, а участь в керівних органах цих організацій - вносити пропозиції до заходів, що проводяться під егідою Газового Центру та Робочої групи по газу ЄЕК ООН щодо питань, які представляють інтерес для газової промисловості України та впливати на прийняття рішень.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також