Военные Украины и Литвы подписали Техническое соглашение

13.03.2007, 12:24

Во время визита главы украинского оборонного ведомства Анатолия Гриценко в Вильнюс подписано Техническое соглашение между Министерством обороны Украины и Министерством охраны края Литовской Республики. (укр.)

Сьогодні, 13 березня, під час візиту до Литовської Республіки міністр оборони України Анатолій Гриценко зустрівся у Вільнюсі з міністром охорони краю Литовської Республіки Йозасом Олякасом. Відбулися переговори за участю членів військових делегацій двох країн.

В ході переговорів керівники оборонних відомств України і Литви обговорили питання регіональної безпеки, стан та перспективи розвитку двостороннього військового співробітництва, співробітництва України з НАТО.

Велику увагу під час переговорів було приділено участі підрозділів та військовослужбовців збройних сил двох країн у операціях з підтримання миру, зокрема, у Косовому та Афганістані.

За підсумками переговорів Анатолій Гриценко і Йозас Олякас підписали Технічну угоду між Міністерством оборони України та Міністерством охорони краю Литовської Республіки щодо направлення миротворного персоналу України для виконання завдань у складі литовської Групи з реконструкції афганської провінції Гор, що діє в рамках Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) в Ісламській Республіці Афганістан.

Планується, що сьогодні міністр оборони України Анатолій Гриценко зустрінеться з Президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом, з прем'єр-міністром країни паном Гядімінасом Кіркіласом, головою парламентського комітету з національної безпеки та оборони паном Альгімантасом Матулявічюсом та міністром закордонних справ Литовської Республіки паном Пятрасом Вайтекунасом.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также