"Укргазвыдобування" инвестирует в развитие Шебелинского газоперерабатывающего завода 31 млн. грн.

11.05.2007, 15:57

ДК "Укргазвыдобування" начала строительство установки электрообесоливания на Шебелинському ГПЗ. (укр.)

Згідно плану введення установки в експлуатацію відбудеться в 4 кварталі 2007 р. Загальна сума інвестицій у розвиток Шебелинського ГПЗ становитиме 31 млн. грн.

Зараз ведуться роботи будівельної частини проекту, зокрема будівництво фундаменту, водовідвідних каналів, підведення комунікацій. Поставка основних елементів установки очікується у червні, тоді ж будуть розпочаті монтажні роботі.

Введення в дію блоку електрознесолювальної установки (ЕЛЗУ) забезпечить якісну підготовку сировини, в першу чергу нафти, за рахунок вилучення з неї механічних домішок, води і солей. Таким чином, Шебелинський ГПЗ збільшить частку нафти в загальному обсязі переробки сировини. Це дозволить додатково переробляти 200 тис. тонн нафти на рік.

Підготовка сировини з допомогою установки електрознесолювання дозволить без зупинки експлуатувати установку каталітичного риформінгу (УКР) протягом міжремонтного періоду. Тобто відпаде необхідність зупинки УКР на зачистку теплообмінної апаратури, що проводиться двічі на рік. Таким чином, підприємство зможе отримати додатково 12 тис. тонн переробки сировини. Також буде зменшено втрати при переробці сировини. Орієнтовний економічний ефект від цього складе майже 2 млн. грн. в рік.

"Спорудження блоку ЕЛЗУ дозволить підприємству посилити позиції на внутрішньому ринку нафтопродуктів, а також забезпечить одне з провідних місць в Україні за якістю продукції", - генеральний директор ДК "Укргазвидобування" Юрій Фесенко.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также