Седьмая ротация украинских миротворцев в Либерии приступила к своим обязанностям

14.05.2007, 13:33

С прибытием в Либерию украинского самолета Ан-124-100 "Руслан", который доставил четыре вертолета Ми-24 и около 20 тонн груза, началась полноценная деятельность 7 ротации 56-го отдельного вертолетного отряда Миссии ООН в этой стране. (укр.)

В Збройних Силах України завершується чергова, сьома, ротація 56-го окремого вертолітного загону українського миротворчого контингенту Місії ООН у Ліберії. Трьома рейсами літаків Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" було доставлено на Батьківщину 292 військовослужбовця загону. А вантажними літаками АН-124-100 - вертолітна техніка, яка відпрацювала встановлені терміни, - два вертольоти Мі-8МТ та шість машин Мі-24.

З прибуттям 13 травня до аеропорту Робертсфілд, що поблизу столиці Ліберії, українського літака АН-124-100 "Руслан" розпочато повнокровну діяльність сьомої ротації 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у цій західно-африканській країні. Цим рейсом було доставлено чотири вертольоти Мі-24 та близько 20 тонн вантажу для 56-го овз, що дозволить забезпечити своєчасну та безперервну роботу автомобільної та спеціальної техніки, автономну життєдіяльність гарнізону, успішне виконання оперативних завдань з майданчику Грінвіл, розташованого за 250 км на південний схід від базового табору.

Під керівництвом командира загону льотчика 1-го класу полковника Володимира Пастухова загін протягом наступних півроку виконуватиме польоти вертольотами типу Мі-8 та Мі-24 у складних погодних умовах, зумовлених африканською спекою та сезонними дощами.

Саме через несприятливі кліматичні умови відбувається заміна вертольотів, які виробили встановлені ресурси. Чотири машини, що прибули, після складання та технічного огляду займуть своє місце згідно бойового розрахунку. А три одиниці автомобільної техніки, які доставлені разом з вертолітною технікою, повинні забезпечити потребу загону у перевезенні особового складу та підвозі води.

Цього ж дня зворотнім рейсом в Україну відправлено вертольоти, у яких закінчився ресурс роботи в африканських умовах.

Незабаром очікується приліт ще одного "Руслана". Він доставить до Ліберії два вертольоти Мі-8, а також устаткування та майно, необхідне для успішного виконання нашими вертолітниками миротворчих завдань загальною вагою двадцять тонн. Цим же літаком повернуться в Україну ще 8 військовослужбовців попередньої - шостої - ротації.

Слід зазначити, що у складі 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, дислокованого за мандатом ООН у Ліберії, знаходяться шість вертольотів Мі-24 та вісім - Мі-8. Щодня вони виконують двадцять і більше польотів. У різні важкодоступні куточки країни доставляються сотні пасажирів зі складу миротворчих сил Місії ООН у Ліберії, тонни гуманітарних вантажів.

10 травня 2007 року започатковано відлік напрацювання сьомої ротації, коли нові екіпажі розпочали самостійні польоти. За цей час загальний наліт лише на Мі-8 становив 35 годин (у зв'язку з ротацією техніки Мі-24 не задіяні), перевезено 286 пасажирів та 3634 кг корисних вантажів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також