Украинская делегация принимает участие в выставке вооружений "IDEF-2007"

22.05.2007, 13:47

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко вместе с украинской делегацией принимает участие в выставке вооружений "IDEF-2007", которая проходит в Турции. (укр.)

21 травня в столиці Туреччини Анкарі розпочалася VIIІ Міжнародна виставка військової техніки "IDEF-2007". Для участі в ній відбула делегація українського військового відомства на чолі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком.

Ввечері цього ж дня відбулася робоча зустріч Анатолія Гриценка зі своїм колегою - міністром оборони Республіки Азербайджан генерал-полковником Сафаром Абієвим.

Керівники військових відомств обговорили питання регіональної безпеки. Зокрема, енергетичної - в плані постачання нафти і газу через Україну в Європу.

Міністри оборони України та Республіки Азербайджан також порушили питання стосовно створення спільного миротворчого підрозділу та військово-технічного співробітництва в рамках ГУАМ, поставок озброєння і військової техніки з України до Республіки Азербайджан в рамках раніше підписаних договорів.

Анатолій Гриценко та Сафар Абієв констатували загальне поглиблення співпраці між оборонними відомствами обох держав у військовій сфері та її поступовий і продуктивний розвиток.

Сьогодні, 22 травня, міністр оборони України Анатолій Гриценко взяв участь у офіційній церемонії відкриття VIIІ Міжнародної виставки військової техніки "IDEF-2007".

Сьогодні ж, заплановані зустрічі Анатолія Гриценка з міністром Національної оборони Турецької Республіки Мехметом Веджді Гьонюлем, начальником Генерального штабу Збройних Сил Туреччини армійським генералом Я. Бююканитом та директором Департаменту оборонної промисловості Міністерства Національної оборони Турецької Республіки М. Байаром.

Глава українського оборонного відомства також проведе зустріч із Старшим федеральним міністром оборони Ісламської Республіки Пакистан паном Рао Сікандаром Ікбалом.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також