УКРАИНСКИЕ ОФИЦЕРЫ ОТЛИЧИЛИСЬ НА УЧЕНИЯХ "КОМБАЙНД ЭНДЕВОР-2007"

07.05.2007, 11:19

В ходе многонациональных учениях войск связи "Комбайнд Эндевор-2007", которые проходят в Германии, украинские офицеры заняли первое место в соревнованиях по стрельбам и получили Золотой "Стрелецкий шнур". (укр.)

Третя фаза багатонаціонального навчання військ зв'язку "Комбайнд Ендевор-2007", в якому беруть участь українські військові, розпочалася на полігоні Бундесверу "Ауленбах", що поблизу німецького містечка Баумхолдер.

У маневрах, що проходять в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру", беруть участь військовослужбовці з понад 40 країн-членів та партнерів Альянсу. Збройні Сили України на "Комбайнд Ендевор-2007" представлено 19 офіцерами з підрозділів військ зв'язку, а також провідних наукових та науково-освітніх установ ЗС України.

Українські фахівці-зв'язківці успішно виконали заплановані заходи першої та другої фази навчання - забезпечили розгортання і стійке функціонування регіонального вузла зв'язку у інтегрованій телекомунікаційній мережі багатонаціональних сил і відпрацьовували завдання з передавання даних, голосу та відео у регіональній групі з представниками військ зв'язку Польщі, Грузії та Вірменії.

Під час переходу до третьої фази навчання були проведені контрольні стрільби зі стрілецької зброї, що знаходиться на озброєнні Бундесверу, зокрема, з автоматичної гвинтівки G-36, кулемета MG-3 та пістолета Р-8. Українські військові продемонстрували високий рівень стрілецького вишколу - за підсумками стрільб з автоматичної гвинтівки, кулемета та пістолета наші офіцери підполковники Сергій Распопін та Олександр Охрименко, а також капітан Валерій Бакал посіли перші місця у своїх видах змагання і отримали Золотий "Стрілецький шнур" та відповідні відзнаки та сертифікати.

Сьогодні, 7 травня, в рамках третього етапу навчання заплановано провести тестування всієї телекомунікаційної мережі між усіма регіональними групами на предмет сумісності технічних стандартів.

На цьому тижні заплановано і проведення Дня високоповажних осіб, під час якого VIP-візитери ознайомляться з технічними можливостями обладнання країн-учасниць маневрів та роботоспроможністю телекомунікаційного і комутаційного обладнання.

Варто додати, що головна мета проведення "Комбайнд Ендевор-2007" полягає у спільному розгортанні військовими зв'язківцями з різних країн інформаційно-телекомунікаційної мережі зв'язку, яка повинна майже реально відтворити систему зв'язку багатонаціональних сил для забезпечення і проведення миротворчих, гуманітарних та пошуково-рятувальних операцій.

Багатонаціональне навчання підрозділів військ зв'язку "Комбайнд Ендевор-2007" триватиме до 10 травня.

Багатонаціональне навчання підрозділів військ зв'язку серії "Комбайнд Ендевор" є традиційним щорічним заходом в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру", в якому Україна бере участь з 1997 року. Основна мета участі наших військових у навчанні "Комбайнд Ендевор-2007" полягає у підвищенні взаємосумісності органів управління, систем зв'язку та інформатизації ЗС України із аналогічними системами об'єднаних збройних сил НАТО під час виконання спільних завдань в ході військових навчань та миротворчих операцій.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також