29 мая - Международный день миротворцев ООН

25.05.2007, 12:46

По случаю Международного дня миротворцев Организации Объединенных Наций в Киеве запланировано проведение большого числа торжественных мероприятий. (укр.)

29 травня в Україні відзначатиметься Міжнародний день миротворців Організації Об'єднаних Націй.

З нагоди цього свята у Києві заплановано велику кількість урочистих заходів.

Розпочнеться цей день з церемонії покладання вінків і квітів до пам'ятного каменю на Алеї ООН, яка розпочнеться о 9.00 у Старонаводницькому парку (між мостом Патона та пам'ятником засновникам Києва).

У церемонії візьмуть участь члени колегії військового відомства, керівництво представництва ООН в Україні, військові аташе іноземних країн, ветерани-миротворці, делегації миротворців з Франції, Росії та Кенії, військовослужбовці Збройних Сил України.

О 10.30 у Центральному будинку офіцерів ЗС України (вул. Грушевського 30/1) розпочне роботу дводенна Міжнародна науково-практична конференція "Миротворчість та миротворці ХХІ століття". У роботі конференції візьмуть участь представники департаментів і управлінь Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, Національної академії оборони України, Асоціації миротворців України, військові аташе іноземних країн, делегації миротворців з Франції, Росії та Кенії, військовослужбовці ЗС України.

О 13.00 у Центральному будинку офіцерів ЗС України (вул. Грушевського 30/1) відбудеться прес-конференція за участю Президента Всесвітньої асоціації Блакитних шоломів ООН "Солдати миру" Лорана Аттара Байру, начальника Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗС України полковника Бориса Кременецького та Президента Української асоціації миротворців Юрія Донського.

О 14.00 у Центральному музеї Збройних Сил України (вул. Грушевського 30/1) відбудеться презентація книги воєнного журналіста Сергія Нагорянського, присвяченої українським військовослужбовцям, які першими у 1992 році приступили до виконання миротворчої місії на теренах колишньої Югославії.

О 15.00 у Центральному будинку офіцерів ЗС України (вул. Грушевського 30/1) за участю керівництва Міністерства оборони України відбудеться урочисте зібрання та церемонія нагородження військовослужбовців, які брали участь у операціях з підтримки миру, та ветеранів-миротворців, а також святковий концерт.

30 травня у Житомирі відбудеться зустріч учасників Міжнародної науково-практичної конференції "Миротворчість та миротворці ХХІ століття" з військовослужбовцями-миротворцями Житомирського гарнізону.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также