Минтопэнерго и Луганск заключило договор о сотрудничестве

17.05.2007, 13:18

Министерство топлива и энергетики Украины, Луганская облгосадминистрация и Луганский областной совет заключили соглашение о сотрудничестве. (укр.)

Сьогодні, 17 квітня 2007 року, з метою забезпечення організації взаємодії щодо розвитку паливно-енергетичного комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів Луганської області Міністерство палива та енергетики України, Луганська облдержадміністрація та Луганська обласна рада уклали угоду про співробітництво.

Підписи під документом поставили міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антiпов та голова обласної ради Валерій Голенко.

Угода зокрема передбачає розробку та реалізацію програми розвитку енергетичних та газорозподільних мереж області, зокрема - кільцювання мереж газопостачання міст Алчевськ, Красний Луч, Свердловськ, Старобільск, Ровеньки загальною кошторисною вартістю 5,7 млн. грн.

Згідно з угодою Міністерство організує технічне обстеження та розробку технічної документації з реконструкції основних виробничих будівель і споруд ДП "Сєверодонецька ТЕЦ" та ДП "Лисичанська ТЕЦ" з метою підвищення безпеки їх експлуатації та підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2007-2008 рр.

Зі свого боку Луганська ОДА та Луганська рада зобов'язуються, згідно з графіком погашення заборгованості минулих років за використаний природний газ та електроенергію, виконати повну оплату вартості спожитих енергоносіїв. Влада Луганської області сприятимуть наданню підприємствам Мінпаливенерго земельних ділянок для будівництва та реконструкції об'єктів паливно-енергетичного комплексу, в тому числі отримання спеціальних дозволів на користування надрами.

Контроль за виконанням зобов'язань, визначених угодою, здійснюють заступник міністра ПЕК Юлій Іоффе та заступник голови Луганської ОДА Леонід Расухін.

Підписання договору про співпрацю проводиться в рамках виконання розпорядження Уряду "Про забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів України з Верховною Радою України, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування" від 31 серпня 2006 року.

В рамках підготовки до опалювального сезону 2006/2007 підприємства паливно-енергетичного комплексу надали Луганській області допомогу на загальну суму 6,5 млн. грн., в тому числі для м. Алчевська - 1 млн. грн. на ремонт резервного котла та магістральної теплотраси котельної "Східна".

Відновлення обхідної теплотраси дозволило знизити рівень навантаження на котельню та утримувати тиск у тепломережі Алчевська на необхідному рівні, що унеможливило повторення ЧП початку 2006 року.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также