Ситуация на рынке нефтепродуктов стабильная

08.05.2007, 15:07

Об этом говорится в аналитической справке о состоянии рынка нефтепродуктов в апреле-мае 2007 года, предоставленной Департаментом по вопросам нефтяной, газовой и нефтеперерабатывающей промышленности Министерства топлива и энергетики Украины. (укр.)

У довідці повідомляється, що у квітні європейський ринок відрізнявся різноспрямованими тенденціями - при зниженні цін на нафту спостерігалося зростання цін на нафтопродукти.

Зростання цін на нафтопродукти в Європі диктує продовження в травні тенденції зростання оптових і роздрібних цін в Україні. У той же час наповнення ринку нафтопродуктами в квітні-травні є профіцитним завдяки стабільним об'ємам переробки та крупним імпортним поставкам.

Зокрема, на складах НПЗ знаходиться близько 85 тис. тонн бензину та дизпалива, готових для державної товарної інтервенції у разі виходу цін на нафтопродукти в Україні за рамки узгодженого цінового коридору - понад 4,32 грн. за літр А-95.

Водночас, зазначається в довідці, проведення цінової інтервенції є недоцільним, оскільки тимчасово знизить ціни, але може привести до створення дефіциту поставок і, як наслідок, - різкого подорожчання нафтопродуктів після закінчення державних запасів.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также