Президент України прибув з візитом до США

21.12.2022, 21:47
Президент України прибув з візитом до США

Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з короткостроковим візитом.

"Сьогодні я – у Вашингтоні, щоб подякувати американському народові, Президенту та Конгресу за таку необхідну підтримку. А також продовжити співпрацю для наближення нашої перемоги. Проведу низку переговорів для зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із Президентом США Джозефом Байденом обговоримо двосторонню співпрацю України і Сполучених Штатів Америки. Наступного року ми маємо повернути український прапор і свободу всій нашій землі, всім нашим людям" – повідомив голова держави у Телеграм.

За словами Зеленського, він прилетів до США, щоб "продовжити співпрацю для наближення нашої перемоги". "Проведу низку переговорів для зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із президентом США Джозефом Байденом обговоримо двосторонню співпрацю України і Сполучених Штатів Америки. Наступного року ми маємо повернути український прапор і свободу всій нашій землі, всім нашим людям", – наголосив президент.

Білий дім офіційно запросив Президенета України 14 грудня. Під час перемовин Байдена та Зеленського мають бути обговорені наступні теми: ситуація на полі бою, військова допомога США та союзників, посилення економічних та політичних санкцій проти Росії, заходи щодо відновлення української енергетики.

 

Читайте також