Україна відзначає День Збройних сил

06.12.2022, 12:36
Україна відзначає День Збройних сил

6 грудня Україна відзначає День Збройних Сил. На тлі повномасштабної війни, яку веде проти України Росія — це одне з найбільш знакових свят року.

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України», «Про оборону України», а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних Сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

За Конституцією, армія відповідає за оборону країни, захист її територіальної цілісності, суверенітету й недоторканності. В ЗСУ виділяють три основні види: Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили. Також є окремі роди військ ЗСУ: Десантно-штурмові, Війська зв'язку та кібербезпеки, Сили спецоперацій, Сили територіальної оборони, Медичні сили, Сили підтримки й Сили логістики.

Кожен із видів ЗСУ має свій професійний святковий день, але 6 грудня об’єднує всіх військовослужбовців України.

Зі  святом привітав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

«Дорогі солдати, сержанти й офіцери, працівники і ветерани Збройних Сил! Я гордий служити своїй державі пліч-о-пліч з вами. Гордий бути вашим Головнокомандувачем у цей важкий час. Я вірю в кожного з вас і в нашу Перемогу", - написав він в Телеграм.

Залужний сердечно привітав всіх із Днем Збройних Сил України.

"Бажаю швидкого відновлення пораненим воїнам! Всім, хто в строю, - сил і стійкості, натхнення і радості, переможного миру!", - наголосив він.

96% українців  дрвірябть армії, за даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова. Це найвищий рівень підтримки за роки незалежності, зазначають автори дослідження. 

 

Читайте також