Володимира Зеленського визнано "Людиною року" за версією Financial Times

05.12.2022, 12:46
фото - офіс президента України

Британська газета Financial Times визнала президента України Володимира Зеленського "Людиною року". Його визнали "втіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії".

"Президент України Володимир Зеленський став людиною 2022 року за версією FT. 44-річний чоловік заслужив місце в історії своїм надзвичайним проявом лідерства та сили духу", - зазначили у виданні.

"Подібно до того, як Вінстон Черчилль виступив на радіо, щоб згуртувати свою країну під час бліцу, Зеленський використовував соціальні медіа для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку Заходу, перетворюючи тяжке становище свого народу на моральний важіль впливу на лідерів у Європі та США. Він переконав європейців взяти на себе величезні витрати протистояти Путіну та запропонувати Києву шлях до членства в ЄС", - наголошує Financial Times.

Попутно Зеленський став прапороносцем ліберальної демократії в ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка могла б визначити хід 21 століття, відзначає видання.

Зеленський також став втіленням мужності та стійкості українського народу в боротьбі з російською агресією. Саме з цих причин Financial Times обрала Зеленського людиною року, пояснили у газеті.

В інтерв'ю виданню Зеленський згадує перші дні вторгнення та каже, що він не дуже мужній: "Я більше відповідальний, ніж хоробрий. . . Я просто ненавиджу підводити людей".

 

Читайте також