Зеленський: Війна рф проти України почалася з Криму і має закінчитися його звільненням

10.08.2022, 11:03
Зеленський: Війна рф проти України почалася з Криму і має закінчитися його звільненням

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України почалася з захоплення Криму і закінчиться його звільненням.

Про це глава держави сказав під час свого традиційного відеозвернення увечері 9 серпня. "Сьогодні багато уваги до тематики Криму. І це правильно. Бо Крим – український, і ми ніколи від нього не відмовимося", – запевнив Зеленський.

 Президент України нагадав, що саме з окупації Криму почалася російська війна проти України. За його словами, рф перетворила півострів з найкращого місця у Європі у найнебезпечніше. "Росія принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну. Можливо, історики колись визначать, скільки людей було вбито через використання Росією Криму для терору. Десятки тисяч? Сотні тисяч? Від України й Грузії до Сирії та більш віддалених регіонів", – підкреслив глава держави.

"Не може бути безпечним Чорноморський регіон, поки Крим окупований. Не буде стабільного і довготривалого миру і в багатьох країнах на узбережжі Середземного моря, поки Росія має змогу використовувати наш півострів як свою військову базу", – переконаний Зеленський.

Президент певен: російська війна проти України та проти всієї вільної Європи почалася з Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням.  "Сьогодні неможливо сказати, коли це станеться. Але ми постійно додаємо необхідні копмпоненти у формулу звільнення Криму", – підсумував Зеленський. 

 

Читайте також