Зеленський: "Будь-які переговори з росією неможливі до повної деокупації наших територій"

12.09.2022, 13:20
фото - https://www.president.gov.ua

Президент України  заявив, що будь-які перемовини з російською федерацією будуть можливими тільки після повного звільнення нею всіх окупованих українських територій.  Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю CNN.

"Ми нічого не можемо обговорювати з росією, поки вона не забереться звідси. Після війни – так, ми можемо говорити про скасування деяких санкцій, про репарації, платежі з їхньої сторони, про дипломатію. Ми можемо залучити до таких перемовин лідерів будь-яких країн, будь-які міжнародні інституції, але тільки після того, як Росія звільнить всі наші території",  – сказав він.

Зеленський наголосив, що з росії "не можна знімати ніяких санкцій", основна мета України – звільнити усі території і країна не дозволить Росії і далі їх захоплювати, як вона це почала робити ще у 2014 році.

За словами президента України, не в його принципах починати розмову з людиною, яка висуває ультиматуми.

"На сьогодні ні. Я не бачу жодного бажання з їхньої сторони, щоб бути конструктивними. Щодо їх ультиматумів, то мені все одно, хто ці ультиматуми висував – путін чи хтось інший. Це мій принцип – я не говоритиму з тим, хто ставить ультиматуми", - підкреслив голова держави.

 

Читайте також

Читайте также