В поддержку украинского крестьянина

16.10.2000, 17:41

Сегодня, 16 октября, на заседании правительственного комитета по реформированию аграрного сектора и по вопросам экологии был одобрен проект постановления Кабинета Министров Украины о дополнительных закупках зерна у крестьян. (укр.)

Найближчим часом у селян та населення України, які вже отримали в розрахунок за земельні паї та частки майна 5,5 млн. тонн зерна, його буде додатково закуплено більш як на 217 млн. гривень.

Документом буде поширено надання часткової компенсації з бюджету ставки за кредитами комерційних банків і на заготівельників споживчої кооперації, на спеціалізовані відгодівельні господарства та підприємства сільськогосподарського машинобудування. Як відомо, у Державному бюджеті 2000 року на таку підтримку аграрного виробництва передбачено 175 млн. гривень. Завдяки цьому на вирощення цьогорічного врожаю вже залучено 1 млрд. 200 млн. комерційних кредитів, що в 40 разів більше, ніж торік. Введення такого ринкового механізму дає можливість реально очікувати збільшення валової аграрної продукції у 2000 році на 1,6%, а харчової промисловості - майже на 16%.

На засіданні обговорено також заходи, завдяки яким селянину буде вигідно утримувати великовагову худобу. Передбачається, що з бюджету 2001 року буде виплачуватися державна дотація за худобу вагою понад 350 кг. Це має запобігати сезонним зменшенням поголів'я худоби.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також