О едином пограничном сборе

15.02.2001, 11:24

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта и связи на заседании 14 февраля принял решение рекомендовать парламенту принять в первом чтении законопроект "О внесении изменений в Закон Украины "О введении единого сбора, который взимается в пунктах пропуска через Государственную границу Украины". (укр.)

Як повідомив голова Комітету Юрій Крук, ухвалення парламентом цього документа дозволить інтенсифікувати транзит вантажів територією України, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню доходів Державного бюджету за рахунок сплати зборів за транзит з $515 млн. до $2,5 млрд.

Сьогодні, наголосив Ю. Крук, через недосконалість механізму справляння збору за транспортування своєю територією Україна втрачає свої позиції як однієї з провідних транзитних держав Європи. Надходження до бюджету від сплати транзитних зборів, за словами голови парламентського Комітету, сьогодні становлять менш ніж 40% від потенційно можливого рівня показників.

Цього ж дня також було прийнято рішення щодо створення робочої групи з підготовки виїзного засідання Комітету, проведення якого заплановано в Луганську 13 березня. Під час виїзного засідання передбачається проаналізувати стан пасажирських і вантажних перевезень в Україні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також