Готовится проект Криминального кодекса Украины

27.02.2001, 11:06

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам прав человека, национальных меньшинств и межнациональных отношений, обсудив на своем заседании поданный на рассмотрение в парламент в третьем чтении проект Криминального кодекса Украины, высказал ряд замечаний к законопроекту. (укр.)

Як зазначив перший заступник голови комітету Рефат Чубаров, Комітет висловився за пом'якшення деяких статей у проекті Кримінального кодексу. В першу чергу тих, які стосуються терміну давності, виборчого права ув'язнених. Зокрема, запропоновано вилучити з Кримінального кодексу положення щодо санкцій на конфіскацію майна із статей, в яких йдеться про господарські злочини. Потребує доопрацювання і стаття про експлуатацію дитячої праці, вважають у Комітеті з питань прав людини, національних меншин та національних відносин.

Комітет, сказав Р. Чубаров, вважає також за необхідне додати альтернативні покарання до деяких статей, які містять тільки один вид покарання.

Як зазначив депутат, Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин висловився й за деталізацію тих статей Кодексу, які не підпадають під ознаку кримінального злочину.

Водночас, як поінформували в секретаріаті профільного Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, проект Кримінального кодексу, підготовлений до третього читання, подано на розгляд парламенту в січні цього року. А тому вищезазначені пропозиції і зауваження Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин можуть бути враховані під час розгляду документа в парламенті.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також