На седьмой сессии Верховная Рада должна рассмотреть более 500 законопроектов

03.02.2001, 11:07

В предварительную повестку дня седьмой сессии Верховной Рады Украины третьего созыва внесено более 500 законопроектов, 100 из которых уже готовы к рассмотрению на пленарных заседаниях парламента. (укр.)

Про це поінформував Перший заступник Голови Верховної Ради України Віктор Медведчук, наголосивши, що такий обсяг документів, які потребують невідкладних рішень, "ставить перед народними депутатами завдання - облишити політичні суперечки і максимально зосередитися на законодавчій діяльності".

Перший віце-спікер наголосив, що серед законопроектів, які вже підготовлено в комітетах і очікують на рішення сьомої сесії парламенту, 16 визнані Президентом та урядом як невідкладні та першочергові. Він акцентував на законопроектах Цивільного, Кримінального, Бюджетного, Податкового, Митного, Сімейного, інших кодексів, які підготовлені чи готуються до другого-третього читання і мають бути схвалені на сьомій сесії Верховної Ради.

В. Медведчук також відзначив необхідність якнайшвидшого ухвалення законопроектів про всеукраїнський референдум, про Державний борг, про основні засади енергетичної політики України, про засади функціонування оптового ринку електроенергії, про особливості приватизації майна ПЕК, які повністю підготовлені до розгляду у першому чи другому читаннях і включені до попереднього порядку денного сьомої сесії.

В. Медведчук поінформував, що в ході роботи сесії комітетам Верховної Ради доручено підготувати і доопрацювати більш як 400 законопроектів - з урахуванням альтернативних. Серед них, зокрема, він відзначив роботу над законопроектами: про судоустрій (до повторного другого читання), про статус суддів (до другого читання), ряд кодексів.

Невідкладного розгляду, сказав він, також потребують ряд законів, на які було накладено вето Президента. Зокрема, Закон "Про Кабінет Міністрів України", "Про тимчасові слідчі та спеціальні комісії Верховної Ради України", "Про порядок звернення до Конституційного суду України з питань надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України вимогам статей 157 і 158 Конституції України".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також