Об освещении работы Верховной Рады

06.02.2001, 10:23

В первый день седьмой сессии Верховной Рады Украины третьего созыва, 6 февраля, народные депутаты будут рассматривать проект постановления о порядке освещения работы парламента, предложенный Комитетом Верховной Рады по вопросам свободы слова и информации. (укр.)

Зокрема, проектом постанови про порядок висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України передбачається доручити Національній телекомпанії України (НТКУ) у пленарні дні забезпечити на каналі УТ-1 трансляцію в часовому проміжку з 21-ї до 22-ї години інформаційної програми "Щоденник Верховної Ради України" з повторною його трансляцією з 10-ї до 11-ї години наступного дня на каналі УТ-2. Проектом постанови пропонується покласти виробництво програми "Щоденник Верховної Ради України" на відповідний структурний підрозділ Апарату парламенту.

Документом також передбачено, що на каналі УТ-2 в часовому проміжку з 12-ї до 14-ї години має здійснюватися показ щосуботньої 45-хвилинної програми за участю представників фракцій та депутатських груп парламенту.

Національній радіокомпанії України (НРКУ) відповідно до документа передбачається доручити забезпечення на каналі УР-1 в дні пленарних засідань парламенту у вівторок та четвер - пряму трансляцію загальною тривалістю по 120 хвилин; у дні пленарних засідань у середу і п'ятницю - по 75 хвилин.

Крім того, проектом постанови пропонується доручити Національній радіокомпанії України забезпечити трансляцію щотижневих 45-хвилинних тематичних програм та передач за участю представників депутатських фракцій і груп, позафракційних депутатів.

Проект постанови про висвітлення роботи сьомої сесії також передбачає персональну відповідальність керівників НТКУ та НРКУ за невиконання вищезазначених вимог згідно з законодавством.

Остаточно пропозиції щодо проекту постанови про висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради третього скликання буде сформовано на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, 5 лютого.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також