В Киеве пройдет "круглый стол" по обсуждению проекта Налогового кодекса

09.02.2001, 11:54

Основные проблемные блоки проекта Налогового кодекса Украины будут обсуждаться сегодня, 9 февраля, на "круглом столе" в Верховной Раде Украины, организаторами которого выступили парламентский Комитет по вопросам финансов и банковской деятельности и Украино-европейский центр законодательства. (укр.)

Про це повідомив голова Комітету Валерій Альошин, інформуючи про роботу в профільному Комітеті над проектом Податкового кодексу, прийнятим у першому читанні.

Він наголосив, що на сьогодні підготовка законопроекту до другого читання є "головним завданням членів Комітету". Водночас В. Альошин висловив думку, що "законопроект ще не є в тому стані, який дозволяв би передбачити час, коли його буде передано на розгляд до сесійної зали".

За словами голови Комітету, технічна робота над документом вже позаду, і зараз в робочій групі з опрацювання проекту Податкового кодексу, що складається з народних депутатів-членів Комітету та представників уряду, тривають "предметні" дискусії щодо змісту окремих положень документа. Серед норм законопроекту, "сутність яких ще викликає багато різночитань" між членами робочої групи, В. Альошин назвав єдиний соціальний податок, порядок і форми оподаткування підприємств малого і середнього бізнесу тощо.

Народний депутат також наголосив, що досвід, який набули члени робочої групи в ході опрацювання розділу законопроекту, присвяченого питанням оподаткування прибутку, свідчить, що без залучення спеціалістів рівня заступників міністрів і керівників підрозділів Державної податкової адміністрації "розробка та прийняття рішень, які б влаштовували всі зацікавлені сторони, є неможливими".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також