Создан Единый государственный реестр нормативно-правовых актов

27.04.2001, 18:20

Почти 38 тысяч документов было обработано Министерством юстиции для внесения их в компьютерную систему Единого государственного реестра нормативно-правовых актов, который был утвержден постановлением Кабинета Министров Украины. (укр.)

Набутий досвід створення Реєстру дав змогу визначити єдині принципи ідентифікації та ведення державного обліку нормативно-правових актів в межах інформаційного простору України. Порядком закріплено правові засади технологічного процесу включення нормативно-правових актів до Реєстру та надання інформації з нього. Вони забезпечують в межах, визначених законодавством, доступність, гласність та відкритість правової інформації.

До Реєстру включено нормативно-правові акти, видані починаючи з дня прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, видані раніше, які не суперечать нашому законодавству, а також міжнародні договори України. У Реєстрі можна знайти й нормативно-правові акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, господарського управління, які вважаються чинними після реєстрації їх Мінюстом. До Реєстру не включаються акти, які не містять правових норм, зокрема, про призначення на посади, скликання нарад, нагородження, а також затвердження стандартів, форм звітності.

Програмно-інформаційне супроводження Реєстру здійснює Адміністратор - юридична особа, визначена Мінюстом на конкурсних засадах. Матеріально-технічне забезпечення Реєстру не потребує додаткових бюджетних витрат, оскільки функціонування його здійснюється за рахунок плати користувачів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також