Парламенту предлагают защитить отечественного производителя

28.04.2001, 11:18

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений принял решение рекомендовать парламенту утвердить во втором чтении изменения к Закону "О государственном регулировании импорта сельскохозяйственной продукции" относительно импортной пошлины на кормовые добавки для сельскохозяйственных животных. (укр.)

Документом пропонується встановити розмір імпортного мита на рівні 30% митної вартості товару (за діючім законодавством, ставка ввізного мита на цей вид продукції нульова).

Як зазначив один з авторів законопроекту, народний депутат Валерій Мартиновський, введення обмежень на імпорт преміксів викликано необхідністю підтримати вітчизняного товаровиробника, який зараз лише почав освоювати виробництво цієї продукції, котра раніше лише імпортувалася. Комітет також відзначив, що хоча зараз ввезення преміксів як продукції переробки тваринництва заборонено, обмеження імпорту можуть бути відмінені протягом найближчих місяців, і в такому разі вітчизняне виробництво опиниться під загрозою конкуренції з закордонною продукцією.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також