Проект Жилищного кодекса требует доработки

23.06.2001, 11:50

Проект Жилищного кодекса, внесенный Кабинетом Министров, будет внесен на рассмотрение Верховной Рады в повторном первом чтении после доработки его в парламентском Комитете по вопросам строительства, транспорта и связи, который определен профильным. (укр.)

Таке рішення прийнято Комітетом після розгляду пропозицій і зауважень суб'єктів законодавчої ініціативи до документа. Проект Кодексу, визначений Президентом України як невідкладний, уряд направив в парламент наприкінці минулого року на заміну раніше поданого.

Комітет констатував надзвичайно широке обговорення проекту Житлового кодексу України, внаслідок якого до парламенту надійшли пропозиції та зауваження від народних депутатів України, обласних та міських рад, а також від держадміністрацій з узагальненими пропозиціями та зауваженнями громадян, підприємств, установ та організацій. Всього внесено понад тисячу пропозицій та зауважень.

Комітет з питань будівництва, транспорту і зв'язку також взяв до відома пропозиції Головного науково-експертного управління про необхідність приведення проекту Кодексу у відповідність з положеннями Конституції України та проекту Цивільного кодексу.

Іншим рішенням Комітет рекомендував Кабінету Міністрів України створити робочу групу для узагальнення зауважень і пропозицій, висловлених органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями і окремими громадянами, які надійшли під час обговорення проекту Житлового кодексу.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также