Американская военная делегация посещает Украину

01.11.2002, 11:15

В Украине, в рамках реализации Плана двустороннего сотрудничества между военными ведомствами Украины и США на 2002-2003 годы, с трехдневным визитом находится делегация Объединенного Комитета начальников штабов (ОКНШ) Вооруженных Сил США. (укр.)

Її очолює директор управління стратегічного планування та політики генерал-лейтенант Джордж Кейсі. До складу делегації також увійшли представники ОКНШ, агентства співробітництва з питань безпеки Міністерства оборони США, Європейського командування ЗС США, командування Сухопутних військ ЗС США та Національної гвардії штату Каліфорнія, США.

З українського боку делегацію очолює заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Кириченко.

В ході візиту сторони планують обговорити широке коло питань. Зокрема, підсумки виконання першої половини Плану двостороннього співробітництва на період 2002-2003 роки та перспективне планування на 2004 рік, також результати україно-американського спільного оборонного аналізу Об'єднаних сил швидкого реагування Збройних Сил України.

Під час перебування у Києві заплановані візити ввічливості та зустрічі представників ЗС США з Міністром оборони України генералом армії України Володимиром Шкідченком та начальником Генерального штабу ЗС України генерал-полковником Олександром Затинайком.

Візит триватиме до 1 листопада.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також