Украинские военные помогают передислокации миротворцев ООН в Сьерра-Леоне

29.11.2002, 11:41

Украинские военнослужащие национального контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне начали транспортное обеспечение ротации и передислокации миротворческих контингентов из Замбии, Кении и Бангладеш. (укр.)

27 листопада, відповідно до директиви штаб-квартири ООН та операційного плану Місії ООН у Сьєрра-Леоне, військовослужбовці 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України розпочали транспортне забезпечення перегрупування та скорочення військ UNAMSIL. Друга фаза загального скорочення військ вступає у силу із моменту передислокації миротворчого батальйону із Бангладеш і ротації контингентів із Замбії та Кенії.

До конвою посилено готувалась автомобільна техніка, проводяться додаткові заняття щодо правил її експлуатації в умовах підвищеної небезпеки, облаштовувались два транзитних табори для відпочинку водіїв. Із керівництвом зазначених миротворчих контингентів штабом українського батальйону було узгоджено питання координації дій та взаємодопомоги. Розроблено маршрути руху та складено план щодо порядку бойового супроводження контингентів, які передислоковуються. До виконання завдань із супроводження конвоїв командиром батальйону полковником Ігорем Стельмахом залучено найбільш досвідчених офіцерів, які мають досвід виконання завдань із переміщення особового складу та вантажів.

Планується, що до 15 грудня українськими транспортниками буде перевезено більше ніж 2000 військовослужбовців миротворчих контингентів, які підлягають ротації. До передислокації військ та вантажу контингентів зі складу підрозділів батальйону залучено 35 одиниць автомобільної техніки батальйону та 55 військовослужбовців.

У другій половині грудня автомобілістами УКРБАТУ буде здійснюватися передислокація миротворчого контингенту із Непалу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також