Сокращается украинский миротворческий контингент в Ливане

21.11.2002, 11:57

После сокращения весь личный состав 3-го отдельного инженерного батальона ВС Украины, который выполняет задание в составе миссии ООН в Ливане, будет дислоцироваться на одной позиции. (укр.)

18 листопада на головній позиції N5-10 українського миротворчого контингенту у Південному Лівані відбулася тилова конференція, яку було присвячено питанням скорочення української компоненти у складі Тимчасових миротворчих Сил ООН у цій країні (ТСООНЛ).

Під час заходу, в якому взяли участь представники інженерної, тилової, медичної та оперативної секцій штабу ТСООНЛ, розглядалися питання підготовки та надання допомоги українському підрозділу у виводі техніки та майна, що підлягає скороченню, а також організації розміщення та самозабезпечення особового складу Укрінжбату.

Передбачається, що під час часткової ротації, яку заплановано провести на початку грудня цього року, 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України буде скорочено з 440 до 275 військовослужбовців. Зокрема, після проведення майбутньої ротації українська компонента у складі ТСООНЛ складатиметься із 7 штабних офіцерів, 190 військовослужбовців Укрінжбату та загону верифікації компанії "Укроборонсервіс" у кількості 75 чоловік.

Суттєвому скороченню підлягає також інженерна та спеціальна техніка, яку було задіяно для виконання оперативних завдань Місії. Планується, що з 20 листопада буде зупинено експлуатацію 94-х одиниць техніки, зокрема, 54 автомобілів, 8 тракторів, 30 причепів та по одній одиниці бронетанкової і гусеничної техніки. Після відповідної підготовки цю техніку, а також ще 188 одиниць, які було знято з експлуатації під час першого скорочення Укрінжбату влітку цього року, буде зосереджено у морському порту Бейрут.

Також у зв'язку із суттєвим скороченням 3-го окремого інженерного батальйону, командування ТСООНЛ прийняло рішення скоротити дві українські позиції у населених пунктах Буйд-Ос-Сайд та Ебель-Ес-Саки, де раніше дислокувалися третя і перша інженерна роти, та зосередити весь особовий склад на одній позиції N5-10.

Всі організаційні та інженерні роботи, пов'язані із скороченням українського миротворчого контингенту у Лівані, планується завершити до 24 грудня 2002 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також