В Москве обсуждались вопросы военного сотрудничества СНГ

22.11.2002, 11:15

Начальник Генерального штаба Вооруженных Сил Украины принял участие в заседании Совета Министров обороны стран-участниц СНГ в Москве. (укр.)

20 листопада у столиці Російської Федерації Москві відбулося чергове засідання Ради міністрів оборони держав-учасниць СНД. Україну, яка традиційно бере участь у цих заходах в якості спостерігача, представляв начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Затинайко.

Серед питань, які було передбачено порядком денним засідання, глави військових відомств країн Співдружності, зокрема, мали обговорити питання розробки проекту Концепції військового співробітництва держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав до 2010 року та проект Концепції створення спільної (об'єднаної) системи зв'язку збройних сил країн СНД, а також організації взаємодії авіаційних пошуково-рятувальних служб збройних сил держав-учасниць Співдружності.

Крім того, учасники засідання обговорили проект Концепції спільного військово-наукового супроводу експлуатації військової авіаційної техніки держав-учасниць Співдружності, Положення про інформаційний обмін між генеральними (головними) штабами збройних сил країн СНД з питань функціонування збройних сил держав-учасниць Співдружності, а також Положення про взаємодію між гідрометеорологічними службами збройних сил країн СНД по наданню допомоги у закупівлі та ремонті серійної гідрометеорологічної техніки та устаткування.

Також учасники самміту розглянули проект Положення про пам'ятну ювілейну медаль "60 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 роках", порядок фінансування витрат на її виготовлення та пропозиції щодо підготовки і проведення IV-ої Спартакіади дружніх армій держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також