В Болгарии собрались представители группы "BLACKSEAFOR"

25.11.2002, 11:26

В болгарском городе Варна начинается первая рабочая встреча международной группы по планированию третьей активации Черноморской группы военно-морского сотрудничества "BLACKSEAFOR". (укр.)

25-26 листопада у болгарському місті Варна триває перша робоча зустріч міжнародної групи з планування основних заходів третьої активації "BLACKSEAFOR" - Чорноморської групи військово-морського співробітництва. У заході беруть участь представники командувань військових флотів країн-учасниць групи військово-морського співробітництва - Болгарії, Грузії, Російської Федерації, Румунії, Туреччини та України.

В ході зустрічі її учасники підводять підсумки другої активації оперативного з'єднання "за викликом", що проходила у серпні цього року, та скоординують зусилля щодо підготовки третьої активації. Планується також обговорити питання з організації наступної зустрічі командувачів військово-морських сил країн Чорноморського регіону, яка також має відбутися у Болгарії.

Спільну чорноморську військово-морську групу "BLACKSEAFOR" утворено з метою сприяння подальшому зміцненню добросусідських взаємовідносин та взаємопорозуміння між країнами чорноморського регіону, а також для забезпечення миру і стабільності в регіоні шляхом поглиблення співробітництва та взаємосумісності ВМС чорноморських країн. Завданнями "BLACKSEAFOR" є операції з пошуку і рятування, гуманітарної допомоги, розмінування, захист навколишнього середовища, візити доброї волі, будь-які інші завдання за згодою усіх країн-учасниць.

Основними епізодами цьогорічної активації з'єднання "за викликом" були мінно-тральна операція і операція з пошуку та рятування. Під час активації кораблі країн-учасниць відвідали з візитами порти України, Туреччини, Румунії та Болгарії. Діями з'єднання в морі керував контр-адмірал Ігор Тенюх, оперативне управління активацією здійснювалося із Головного штабу українських ВМС на чолі із заступником головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адміралом В'ячеславом Сичовим, який продовжує виконувати обов'язки флаг-офіцера "BLACKSEAFOR".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також