Завершилась сертификация украинского миротворческого контингента КФОР

11.11.2002, 11:27

Прошла сертификация украинского миротворческого контингента, который готовился к введению в состав бельгийско-люксембургско-румынского батальона сил КФОР в Косово. (укр.)

Як вже повідомляла прес-служба Міністерства оборони України, закінчилась підготовка миротворчого контингенту для введення до складу бельгійсько-люксембурзько-румунського батальйону сил КФОР в Косово. Контингент складається із аеромобільної роти та інженерного взводу 95-ої окремої аеромобільної бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Згідно з планом підготовки 4-9 листопада відбулась сертифікація українського контингенту представниками Збройних Сил Королівства Бельгія. Очолював делегацію заступник начальника оперативного управління та бойової підготовки штабу оборони Королівства Бельгія полковник Анрі Кестеллот.

Група експертів з Бельгії перевірила готовність особового складу, озброєння, військової техніки та майна контингенту. Також було оцінено спроможність українських військових виконувати миротворчі завдання та рівень сумісності українського підрозділу з національними контингентами спільного бельгійсько-люксембурзько-румунського батальйону.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також