В Каменец-Подольском готовят украинских миротворцев для Южного Ливана

13.11.2002, 11:23

В Войсковом инженерном институте в Каменец-Подольском начата подготовка личного состава новой ротации 3-го отдельного инженерного батальона Вооруженных Сил Украины, который выполняет миротворческую миссию в Южном Ливане. (укр.)

Згідно з Директивою Міністра оборони України, на базі Військового інженерного інституту Подільської державної аграрної технічної академії (м. Кам'янець-Подільський) розпочато підготовку особового складу для ротації 3-го окремого інженерного батальйону (ОІБ), який виконує миротворчу місію під егідою ООН у Південному Лівані. У підготовці майбутніх українських миротворців братимуть участь найдосвідченіші фахівці як інституту, так і Центру розмінування Збройних Сил України.

Ротацію особового складу батальйону буде проведено з 9 по 16 грудня 2002 року. У зв'язку із загальним скороченням місії ООН в Південному Лівані, цього разу для ротації призначається 57 чоловік, які зараз проходять фахову підготовку у м. Кам'янець-Подільському. Всього ж батальйон, загальна чисельність якого на сьогодні складає 440 військовослужбовців, буде скорочено на 240 чоловік. Таким чином, після 16 грудня у Південному Лівані залишиться 200 українських миротворців. 10 з них обійматимуть відповідні посади у штабі Місії ООН - ЮНІФІЛ.

Скороченню підлягатиме і кількість військової техніки. Зараз на озброєнні 3-го ОІБ ЗС України знаходиться 153 одиниці техніки, з яких після ротації залишиться 83.

Комплектування посад для нової ротації 3 ОІБ проводилося за рахунок трьох оперативних командувань Сухопутних військ Збройних Сил України. Кандидати пройшли серйозний конкурсний відбір, під час якого виявлялися рівень фахової, фізичної та морально-психологічної підготовки. Всі кандидати пройшли медичне обстеження, що також відіграє велику роль, адже кліматичні умови у Південному Лівані досить важкі. Завершальним етапом відбору кандидатів стали засідання військових рад оперативних командувань Сухопутних військ ЗС України, під час яких і було прийнято остаточні рішення щодо конкретних військовослужбовців.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також