Отрабатывались форс-мажорные ситуации

02.11.2002, 11:07

Прошли двусторонние командно-штабные учения, в которых приняли участие представители Министерств обороны Украины и Российской Федерации. (укр.)

29 жовтня, згідно з домовленістю між Міністерствами оборони України та Російської Федерації, відбулося двостороннє командно-штабне тренування, під час якого було відпрацьовано взаємодію органів управління, чергових сил по протиповітряній обороні Військ Протиповітряної оборони, Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України та Військово-Повітряних Сил Збройних Сил Російської Федерації при виконанні ними завдань бойового чергування за форс-мажорних обставин.

Мета цих навчань - вдосконалення системи обміну інформацією між пунктами управлінь Військ Протиповітряної оборони, ВПС ЗС України і ВПС ЗС Російської Федерації, а також відпрацювання штатних обов'язків при наданні допомоги повітряним суднам за форс-мажорних обставин та діям по повітряних суднах, що уганяються.

До сьогоднішнього дня українські та російські військові провели вже 4 подібних тренування, які проходять раз на рік. В поточному році це вже друге тренування (перше відбулося в квітні). Воно було організовано на прохання російської сторони.

Для відпрацювання практичних питань до тренування від ЗС України було залучено екіпажі літаків Су-27 та Ан-26, а з боку Росії - екіпажі літаків Су-24 та Міг-29.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також