Украинские миротворцы разминируют территорию Ливана

04.11.2002, 10:48

Только за три месяца саперы 3-го отдельного инженерного батальона обнаружили на территории Южного Ливана 25 минных полей, о которых до последнего времени не было никакой информации. (укр.)

За попередніми оцінками, на них на площі майже 30 тисяч квадратних метрів знаходиться не менше 5 тисяч мін. Більшість нових мінних полів виявлено в районі спірної території Голанських (Сірійських) висот оперативною групою на чолі з командиром саперного взводу 1-ої інженерної роти майором Сергієм Ковригою.

До прибуття у Ліван 3-го окремого інженерного батальйону вважалося, що вздовж кордону з Ізраілем розташовано приблизно 100 мінних полів. Проте, завдяки кропіткій, наполегливій роботі координаційного центру з розмінування Тимчасових Сил ООН в Лівані, очолюваному полковником Олегом Хавронюком, вдалося знайти підтвердження та підготувати ґрунтовну документацію про більш ніж 1000 мінних полів і майже півмільйона мін.

Огляд мінних полів вздовж Блакитної Лінії - одне із оперативних завдань Укрінжбату. Всього у 2002 році перед батальйоном було поставлено завдання скласти документацію на 840 із 1048 відомих мінних полів, зокрема, перевірити та уточнити їх місце розташування, а також відповідність реальних параметрів тим, що вказані в існуючих формулярах. З початку року саперами 3-го оіб вже оглянуто 738 мінних полів, загальна площа яких складає понад 4 мільйона 500 тисяч квадратних метрів. Крім того, під час виконання цього завдання саперами перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів понад 360 тисяч квадратних метрів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також