В 2003 году украинская армия сократится на 24 тысячи человек

07.11.2002, 11:11

Состоялось итоговое расширенное заседание коллегии Министерства обороны Украины при участии Президента Украины - Верховного Главнокомандующего Вооруженных Сил Украины. (укр.)

5 листопада відбулося розширене засідання колегії Міністерства оборони України на тему: "Про підсумки підготовки, реформування та розвитку Збройних Сил України у 2002 році та завдання на 2003 рік".

У засіданні взяли участь Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Леонід Кучма, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем'єр-міністр Анатолій Кінах, Секретар Ради національної безпеки і оборони Євген Марчук, перший Віце-прем'єр Олег Дубина, народний депутат України Олександр Кузьмук, глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Георгій Крючков, інші посадовці, народні депутати та керівники силових структур.

Виступаючи перед присутніми, Міністр оборони генерал армії України Володимир Шкідченко зазначив, що у нинішньому році завершився перший етап нарощування боєздатності передових сил оборони, було оптимізовано структуру Збройних Сил, а також виконувалися задачі першого етапу Державної програми переходу Збройних Сил України на комплектування військовослужбовцями за контрактом, підготовлені пропозиції по оптимізації кількісного складу Збройних Сил.

Водночас Міністр оборони відзначив, що в нинішньому році через недостатнє фінансування, а також "поверхневе фінансово-економічне обґрунтування" якісних зрушень у виконанні Державної програми розвитку і реформування Збройних Сил не вдалося досягти в повному обсязі. Саме тому у наступному році важливо зосередити зусилля на проведенні фінансової політики відповідно до поставленого завдання.

Щодо скорочення Збройних Сил України глава українського оборонного відомства наголосив, що у 2003 році їх буде скорочено на 24 тисячі чоловік, з яких 15 тисяч - військовослужбовці. З бойового складу буде виведене майже 900 одиниць основних зразків озброєння. Це дозволить зменшити майже на 250 мільйонів гривень мінімальні річні потреби на утримання Збройних Сил України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також