Парламентский комитет готовит более 20 законов по вопросам науки и образования

14.08.2002, 18:31

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования предлагает вынести на рассмотрение сессии парламента более 20 законопроектов. (укр.)

Зокрема, заплановано розглянути проекти законів про внесення змін і доповнень до Закону України "Про загальну середню освіту" щодо навчальних закладів приватної та змішаної форм власності та про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування позашкільних навчальних закладів.

Також Комітетом заплановано розглянути проекти законів про внесення змін до ст. 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність"; про атестацію наукових і науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації; про Національну та галузеві академії наук України; про біобезпеку генетично змінних організмів і продуктів, отриманих на їх основі; про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні та практичному використанні генетично модифікованих організмів; про внесення змін до Закону України про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності технопарків.

Також доопрацьовано та подано на розгляд Верховної Ради для прийняття у другому читанні проекти законів про державну підтримку розвитку високих технологій в Україні та про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні на період до 2005 року.

Комітет продовжує працювати над створенням державної системи правової охорони інтелектуальної власності. На наступну сесію заплановано розгляд проектів законів про внесення змін до Закону "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів та фонограм"; про внесення змін до законодавчих актів України щодо охорони інтелектуальної власності; про електронний цифровий підпис.

Доопрацьовано та подано на розгляд Верховної Ради України для прийняття у третьому читанні законопроект України про електронні документи та електронний документообіг.

Комітет протягом другої сесії передбачає розглянути на виїзному засіданні питання про хід виконання ст. 24-28 Закону України "Про загальну середню освіту" в частині забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів кадрами та удосконалення кадрової політики у Черкаській області.

Впродовж другої сесії Комітет планує приділити значну увагу розгляду актуальних питань на парламентських слуханнях, зокрема: про правову охорону інтелектуально власності в Україні і боротьбу з контрафакцією і піратством; про забезпечення розвитку професійно-технічної освіти; про забезпечення розвитку вищої освіти; про забезпечення розвитку науки.

Комітет також пропонує розглянути на Днях уряду у Верховній Раді питання "Про розвиток загальної середньої освіти в Україні" та "Про заходи уряду України щодо реалізації науково-технологічного та інноваційного розвитку держави".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також