Парламентский Комитет по ТЭК готовит 36 законопроектов

21.08.2002, 12:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности планирует во время второй сессии украинского парламента четвертого созыва рассмотреть 36 законопроектов. (укр.)

Зокрема, серед першочергових для ухвалення рішення - визначений Президентом України як невідкладний проект доповнень до ст. 43 Гірничого закону України (щодо впорядкування виплати грошових компенсацій особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля), а також проект Закону про внесення змін у чинне законодавство щодо банкрутства гірничих підприємств і підприємств ПЕК.

Комітет також планує розглянути законопроекти про ратифікацію Угоди про транзит електроенергії і потужності держав-учасниць СНД, а також Договору про забезпечення паралельної роботи електроенергетичних систем держав-учасниць СНД.

На стадії підготовки до другого читання в Комітеті перебуває законопроект щодо змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електроенергетику".

На опрацюванні знаходяться також проекти законів про внесення змін у чинне законодавство, спрямовані на посилення відповідальності при експлуатації ядерних установок і при поводженні з ядерними матеріалами, а також за навмисне розукомплектовування об'єктів електропостачання.

Комітет також готує до внесення в парламент низку законодавчих пропозицій, що стосуються контролю реалізації положень законодавчо-нормативних документів щодо вугільної галузі, з дотримання техніки безпеки та ін.

Профільний парламентський Комітет працює над пропозиціями щодо Дня уряду України в жовтні 2002 року, в ході якого, зокрема, пропонується розглянути питання здійснення державної політики щодо стану реформування нафтогазового комплексу України, його вплив на соціально-економічний розвиток держави.

У вересні Комітетом запланована робота з вивчення досвіду зарубіжних парламентів у забезпеченні функціонування енергетичної сфери, вивчення можливостей енергоринків інших країн.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также