Парламентский Комитет по молодежной политике готовит 15 законопроектов

16.08.2002, 18:39

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма работает над законопроектами, которые будут предложены к рассмотрению второй сессии парламента. (укр.)

Зокрема, це законопроекти про внесення змін до законів: статті 7 "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні" (щодо вдосконалення працевлаштування молоді); "Про туризм" у другому читанні (передбачає законодавче врегулювання нових видів туризму - екстремального, еко, сільського, спортивного), "Про підтримку олімпійського, параолімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні" (про надання пільг спонсорам); "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"; "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх" (пропонується створити спеціальні служби ресоціалізації безпритульних неповнолітніх); "Про соціальну роботу з дітьми та молоддю" (стосовно попередження насильства в сім'ї); "Про фізичну культуру і спорт" (щодо розвитку масового спортивного руху).

Також Комітет продовжує роботу над законопроектами: "Про товариство сприяння обороні України" (щодо надання правового статусу цій організацій); "Про альтернативну (невійськову) службу"; "Про спортивні лотереї", про ратифікацію додаткового протоколу Антидопінгової конвенції та проектом Постанови Верховної Ради "Про проведення парламентських слухань стосовно соціального становища молоді".

Комітет пропонує у листопаді розглянути проект Національної програми підтримки молоді 2003-2008 роках та провести парламентські слухання про становище молоді (нове покоління України 1991-2002 років).

Впродовж другої сесії Комітет планує у вересні-жовтні розглянути на виїзних засіданнях у Івано-Франківській та Чернігівській області питання щодо перспективи розвитку сільського екотуризму і формування відповідної нормативно-правової бази. У грудні - про стан та перспективи удосконалення матеріально-технічного оснащення баз олімпійської підготовки у Державному олімпійському навчально-спортивному центрі.

У січні Комітет пропонуватиме Верховній Раді розглянути на Дні уряду питання про стан реалізації Кабінетом Міністрів України, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування заходів щодо підготовки спортсменів до участі у літніх ХХVІІІ Олімпійських та ХІІ Параолімпійських іграх.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также