Парламентский Комитет по вопросам евроинтеграции готовит около 20 законопроектов

30.08.2002, 11:41

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам европейской интеграции планирует на II сессии парламента IV созыва рассмотреть около 20 законодательных документов, в числе которых - законопроект о Концепции Общегосударственной программы адаптации законодательства Украины к законодательству Европейского союза, внесенный Президентом Украины. (укр.)

Цей документ, зокрема, передбачає, що державна політика України щодо адаптації законодавства має бути сформована як складова частина правової реформи в Україні та спрямована на забезпечення:
- єдиних підходів до нормопроектування;
- обов'язкового врахування вимог законодавства Європейського союзу при нормопроектуванні;
- підготовки кваліфікованих спеціалістів;
- належних умов для інституційного, науково-освітнього, нормопроектного, технічного, фінансового забезпечення процесу адаптації законодавства України.

На парламентські слухання у жовтні й грудні 2002 року Комітет планує винести питання про взаємовідносини України з НАТО та про інтеграцію країни до Європейського союзу.

Крім цього, на виїзних засіданнях Комітету планується розглянути питання про приєднання України до Картахенського протоколу про біологічну безпеку та про проблеми і перспективи вступу нашої держави до Світової організації торгівлі.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також