Продолжаются учения "Черноморское партнерство - 2002"

13.09.2002, 11:15

Представители Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины принимают участие в международных учениях в духе программы "Партнерство во имя мира" "Черноморское партнерство - 2002". (укр.)

З 9 по 15 вересня неподалік узбережжя Туреччини проходять міжнародні навчання в дусі програми "Партнерство заради миру" "Чорноморське партнерство - 2002". В маневрах бере участь морський тральщик ВМС ЗС України "Жовті води". Загалом в навчаннях беруть участь 10 кораблів з Болгарії, Грузії, Румунії, України та Туреччини.

Мета проведення навчань - вдосконалення взаємодії флотів під час проведення миротворчої операції. В ході маневрів їх учасники відпрацюють у морі дії екіпажів кораблів з пошуку та стеження за підводним човном та питання безпеки при проведенні протичовнових заходів. Також заплановано виконання практичних артилерійських стрільб по морських цілях, проведення тренування з протиракетної оборони, маневрування, надання допомоги пошкодженому кораблю, висадки оглядових груп на корабель-порушник та проведення операції з пошуку та рятування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також