Украинские военные участвуют в международном семинаре

14.09.2002, 11:35

В Берлине проходит ежегодный семинар "Вооруженные силы в демократии", в котором принимают участие украинская военная делегация. (укр.)

Триває участь української військової делегації у складі 14 офіцерів та генералів у міжнародному семінарі "Збройні сили в демократії", який проходить в Берліні.

Захід організований німецьким Фондом "Наука і політика" за сприянням Федерального Міністерства оборони ФРН. Українську делегацію очолює Державний секретар Міністерства оборони України Олександр Олійник.

В ході семінару заплановано три виступи Державний секретаря Олександра Олійника на теми "Сучасна політика безпеки України", "Відносини Україна - НАТО з точки зору України" та "Актуальні аспекти німецько-українських відносин".

За програмою перебування учасники семінару відвідають Фонд "Наука і політика", Оперативне командування Бундесверу, берлінське відділення АТ "Дойчебанк", Федеральне Міністерство оборони ФРН, Міністерство закордонних справ ФРН, Командно-штабну академію Бундесверу.

Семінар триватиме до 18 вересня.

Фонд "Наука і політика" (ФНП) засновано в 1962 році як суспільнокорисну організацію цивільного права. Напередодні, в 1961 році, групою німецьких вчених і громадських діячів було започатковано так звану "Робочу групу з питань науки і політики_. Саме вона створила у ФРН необхідні передумови для заснування науково-дослідного закладу з питань міжнародної політики, що поряд з університетами і центральними політичними інстанціями займається політичними питаннями. При Фонді працює Німецький інститут міжнародної політики і безпеки, який було утворено у 2000 році в результаті переїзду ФНП до Берліна та злиття Федерального інституту східних і міжнародних досліджень (м. Кьольн) та відділу сучасної політики Інституту Південного Сходу (м. Мюнхен).

Щорічно, починаючи з 1995 року, ФНП проводить 10-денні семінари "Збройні сили в демократичному суспільстві", в тому числі і для керівного складу Збройних Сил України. Кожного року, з української сторони в семінарах беруть участь до 15 осіб. Основними напрямками роботи семінарів є вивчення досвіду Німеччини щодо будівництва, розвитку та реформування збройних сил ФРН, обмін поглядами в питаннях архітектури європейської безпеки, напрямів політики та реформування НАТО, економічних реформ в Україні та проведення миротворчих операцій.

У грудні 2001 році керівництво Фонду здійснило візит до України. Крім цього, Фонд науки і політики взяв участь у конференції "Україна та регіональне співробітництво у сфері міжнародної безпеки", що проходила у Києві 23-26 червня 2002 року. Її організатором виступав Центр європейських досліджень при Інституті міжнародних відносин.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також