Украинские миротворцы обучают своих коллег из других стран

17.09.2002, 11:21

Украинские военные инструкторы из национального миротворческого подразделения миссии ООН в Сьерра-Леоне завершили подготовку военных из Пакистана. (укр.)

Майже місяць українські інструктори 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону на чолі з заступником командира батальйону підполковником Віктором Пильником проводили навчання трьох миротворчих пакистанських батальйонів.

Таким чином через навчання пройшло 187 пакистанських військових нової ротації. Програма підготовки водіїв БТР, командирів БТР та кулеметників виконана в повному обсязі. Всі, хто успішно склав іспити, сьогодні отримали українські сертифікати про навчання.

16 вересня у базовому таборі українців (н. п. Хастінгс) розпочалося навчання миротворців з Гани. Вже підготовлено учбово-польові класи, танкодром, та директрису БТР для проведення стрільб. Окрім зазначених спеціальностей, військових ганійського контингенту, навчають водінню автомобільної техніки, правилам її експлуатації. До занять залучено 78 ганійців, а їх підготовку проводять у два етапи: з 16 по 27 вересня, та з 7 по 18 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також