Украинских миротворцев проверили

02.09.2002, 11:27

Украинский национальный контингент Миссии ООН в Сьерра-Леоне проверила инспекционная комиссия ООН. (укр.)

Протягом тижня тривала перевірка українського миротворчого контингенту Місії ООН у Сьєрра-Леоне інспекційною комісією ООН на чолі з офіцером тилу Місії UNAMSIL росіянином Віктором Кузьміним та представниками з Бангладеш, Сьєрра-Леоне, Гвінеї, Індії.

Перевірці підлягали питання обліку, зберігання, наявності, технічного стану озброєння та військової техніки, тилового та медичного забезпечення відповідно до міжнародних стандартів. Зокрема, особлива увага членами комісії приділялася перевірці прийнятих українською стороною зобов'язань перед ООН згідно Меморандуму Взаєморозуміння та питанням стану самозабезпеченості українських підрозділів для успішного виконання завдань Місії ООН у Сьєрра-Леоне.

Інспекційною комісією визнано, що ці питання з боку українців виконуються планово та відповідально, про що вони доповіли в рапорті на ім'я Генерального секретаря ООН.

Задоволеним роботою українських військових залишився і Головний військовий інспектор ООН з Південно-Африканської Республіки, який нещодавно відвідав український національний контингент. Він уважно оглянув парк військової техніки українського батальйону, складські приміщення, соціально-побутові умови військового містечка і був приємно вражений роботою, яку здійснили наші військові щодо їх благоустрою.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також