Визит представителей НАТО и вооруженных сил США в Украину

04.09.2002, 11:26

В Украине находятся с визитом Главнокомандующий Объединенных Вооруженных Сил НАТО в Северной Европе генерал Джек Деверал и командующий Сухопутными войсками вооруженных сил США в Европе четырехзвездный генерал Монтгомери Мигс. (укр.)

2-4 вересня в Україні з робочим візитом перебуває військова делегація на чолі з Головнокомандувачем Об'єднаних Збройних Сил НАТО в Північній Європі генералом Джеком Девералом.

В ході візиту генерал Джек Деверал провів робочу зустріч з Начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Олександром Затинайко, в ході якої сторони обговорили стан та перспективи військового співробітництва між Збройними Силами України та НАТО.

Програмою візиту також передбачається відвідування генералом Джеком Девералом Яворівського навчального центру "Партнерства заради миру", де тривають спільні україно-британські навчання "Козацький експрес", а також зустріч з представниками Київської асоціації військових аташе.

3-4 вересня в Україні з візитом також перебуває військова делегація на чолі з командувачем Сухопутних військ збройних сил США в Європі чотиризірковим генералом Монтгомері Мігсом.

Програмою візиту передбачено проведення переговорів між генералом Монтгомері Мігсом та тимчасово виконуючим обов'язки Головнокомандувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенантом Миколою Петруком, в ході яких сторони обговорили питання розвитку двостороннього військового співробітництва, участі у миротворчих операціях, а також обмінялися досвідом реформування збройних сил.

В ході візиту глава американської військової делегації також зустрінеться з начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Олександром Затинайком та відвідає Національну академію оборони України і 95-у окрему аеромобільну бригаду Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (м. Житомир).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також